Fekete nézet fehér falakon/ Black View on White Wall, 1998
installáció, kamuflázs ipari kamera rendszer/ installation, camouflage industrial camera system

Egy valódi kameráról készült fotó tíz darab nagyítása - Malevics fekete négyzetének mintájára - egyforma csekély mélységű alumínium és üvegdobozokba helyezve.
"A fekete négyzet fehér alapon volt a tárgynélküli érzet első kifejezési formája: négyzet = érzet, fehér mező = a 'semmi', vagyis mindaz, ami ezen kívül esik." (K. Malevics: A tárgynélküli világ)
A végső kód: bináris 0:1 - fekete négyzet fehér alapon - a szemléleti univerzum építőköve - a végső disztinkció. Dead line: az összes eddigi kód - a tükörstádium és a szimbolikus rend egész tartományának végideje, amiben minden letűnik, hogy azután feltűnjön a jelentésvesztés örökidejű jelenében. Az átkódolásban - digitalizáció - minden elveszíti az alakját, mint az egész lehetőségét, végső alapelemeire - digit - hullik szét, hogy ennek mintájára épüljön fel újra meg újra végérhetetlenül, "már csak saját alapképletének rákos metasztázisa" - ként. (Baudrillard)/

Ten enlargements of a photo taken of a real industrial camera. The enlargements are behind glass and are in frames made of aluminium. Their installation follows that of Malevich's Black Square.